BZS

Pišite nam

Bridž osebno: Nuša Gošnik

Nuša Gošnik

Danes spoznavamo Nušo Gošnik, dejavno članico Šaleškega bridž kluba, ki je ta mesec s svojo ekipo organizirala Šoštanj open.

Nuša živi v Velenju, kjer je 38 let poučevala angleščino na osnovni šoli. Pri njih doma so s prijatelji igrali tarok in pri tem zelo uživali. Nekega dne je mož Stane prišel iz Premogovnika Velenje z novico, da bo Janko Mijoč organiziral tečaj bridža, Vse je začel prepričevati naj se ga udeležijo. Ostala trojica je temu nasprotovala, saj bi to lahko ogrožalo njihova tarok srečanja. Končno so le popustili in vse štiri je že prva ura bridža povsem osvojila. Začelo se je učenje in  igranje, kasneje pa tudi udeležbe na turnirjih po vsej Sloveniji.

Nuša je na svoji osnovni šoli številna leta organizirala tečaje bridža. Eden od njenih učencev je bil tudi Gregor Rus, s katerim sta se ujela tako pri pouku kot tudi pri urah bridža. Učenec je pri bridžu kmalu prekosil učiteljico in Nuša je danes zelo ponosna na njegove dosežke.

Nuša je prijazno odgovarjala na naša kratka vprašanja:

• Nuša, s čim lako primerjaš bridž?     Bridž vidim kot navezo s partnerjem v plezalni steni. To ni moj stavek, ampak zelo drži, oba morata delati skupaj za skupni cilj.
  • Koliko časa že igraš bridž?      20 let; Mijoč je rekel, naj sedem let igramo samo to, kar smo se naučili na tečaju, potem pa naprej. Ampak nismo zdržali.
  • Kaj imaš raje od bridža?     Nič ... razen družine in prijateljev, seveda. Brez bridža ne morem živeti, večkrat sem že prismodila kosilo, ker sem se tako zatopila v igro. No, všeč mi je tudi učenje španščine, zelo rada berem, obdelujem vrt in se ukvarjam z ročnim delom, ki me zelo sprošča.
  • Tvoja najljubša pijača je …      Pepsi!
  • Na kateri koncert bi šla, če bi bile možnosti neomejene?     Sidharto.
  • Česa ne preneseš?     Sem odkrita in ne prenesem laži in zahrbtnosti, zato se ljudem s takimi lastnostmi izogibam.
  • Kaj bi želela doživeti v naslednjem letu, v naslednjih desetih letih?      V naslednjem letu bi rada postala babica. V naslednjih desetih letih pa, da bi se ta norija nehala in bi v miru in zdravju živeli naprej.