BZS

Začetek
Pišite nam
Prijava

Pri bridžu ni grimas, kot pri hokeju, tu ni množic, ki vpijejo, niti žog, ki švigajo mimo. Foto: Henrik Hansson

7.3.2022

Med naslovnimi fotografijami spletne strani vam predstavljamo nagrajene fotografije FACES OF BRIDGE Henrika Hanssona

Marca že nekoliko bolj brezskrbno prihajamo v klube in vsi upamo, da je to zadnji mesec, ki še koga od nas zadržuje doma. Kako je bilo na Švedskem na začetku pandemije? To lahko razberete z naslovnih fotografij naše spletne strani, kjer predstavljamo vrhunsko delo švedskega fotografa Henrika Hanssona, ki je za serijo fotografij Faces of Bridge na World Press Photo of the Year 2021 v kategoriji šport prejel drugo nagrado.

V intervjuju za SVT Dalarna je ob prejemu nagrade Henrik Hansson dejal:

“To je povsem fantastično. To je vendar največje svetovno tekmovanje v novinarski fotografiji. V resnici prav težko to spravim v svoje misli. Sem sramežljiva oseba iz manjšega mesta Borlanga in pomislil sem, da je to napaka. Potem sem dojel, da je vse to res.

Posnel sem osem fotografij, za katere sem menil, da predstavljajo pandemijo drugače kot druge športne fotografije. Moje fotografije kažejo, kako se ljudje želimo srečevati in kako želimo preživeti čas skupaj in kako nam virus želi to preprečiti.

V juliju 2020 so v bridge klub Borlänge prispeli “namizni križi”, kot so jih poimenovali, da bi lahko še naprej uživali v bridžu. Pleksi pregrade so se mi kot fotografu zdele zelo privlačne. Naloga je bila toliko bolj zapletena, saj je bridž znan kot šport, ki se ga res težko fotografira. Tu ni grimas, kot pri hokeju, tu ni množic, ki vpijejo, niti žog, ki švigajo mimo. Tu ljudje le sedijo za mizo. A ravno pleksi stekla so ustvarila refleksije, ki so se prepletale in ustvarjale zelo vznemirljive fotografije. Res upam, da bomo čim prej prešli to pandemijo in se bomo lahko delali normalne stvari in tudi igrali bridž varno, brez zaščite.

S Henrikom se lahko le strinjamo in upamo, da bo marec 2022 začetek našega normalnega bridž življenja.