BZS

Začetek
Pišite nam
Prijava

43. mednarodni bridge turnir parov Memorial postojnskih legend Vilka Kledeta in Mateja Gavrana

12.4.2022

Postojnskemu bridge klubu je letos ponovno uspelo organizirati tradicionalni mednarodni turnir parov, tokrat že triinštiridesetič. S poimenovanjem turnirja se spominjajo postojnskih legend bridža, Vilka Kledeta in Mateja Gavrana. Pred začetkom turnirja so se prisotni spomnili predvsem slednjega, v lanskem letu preminulega Mateta Gavrana, saj za zadnji velik uspeh, osvojitev naslova državnega prvaka v individualni kategoriji za sezono 2019/2020, zaslužene kolajne ni prejel. Na kratki svečanosti pred turnirjem je medaljo prevzel sin Blaž Gavran.

Na turnirju je tekmovalo 58 bridžistov iz 4 držav, Slovenije, Hrvaške, Italije in zagrebški Američan Marshall Lewis, ki je s partnerico Renato Muller osvojil prvo mesto na turnirju. Druga sta bila Zagrebčana Jurica Carić in Marko Šipuš, tretja pa domačina Egon Novak in Marko Baša.

Vsi udeleženci so bili z organizacijo in potekom turnirja zelo zadovoljni, saj so se po daljšem času spet srečali na turnirju »v živo«, zaključili pa so ga z obljubo, da se v naslednjem letu zopet srečajo.

REZULTATI