BZS
menu
Prijava
Facebook
Pišite nam
Rezultati
Začetek

BZS

Začetek
Rezultati
Pišite nam
Facebook
Prijava

Pomagajmo naši bridžistki Mileni Jordan

Pomagajmo naši bridžistki Mileni Jordan ob izgubi njenega doma. Vsak prispevek vsakega bridžista posebej je zelo dragocen.


Zakonca Jordan iz Slovenske Bistrice v požaru izgubila dom


V požaru pred slabimi tremi tedni sta zakonca Jordan izgubila dom. Njuna hiša ob vznožju vinorodnega Ritoznoja, kjer sta živela zadnjih dvajset let, je popolnoma pogorela. Uničena je tudi vsa oprema in osebna lastnina. Po prvih ugotovitvah policije je nastala škoda za okoli sto tisoč evrov. Hišo sta sicer imela zavarovano, toda vprašanje je kdaj in kaj lahko pričakujeta … Zakoncema v stiski so takoj priskočili na pomoč mnogi sosedje in lokalna skupnost – tako sta zdaj začasno nameščena v občinskem stanovanju v bližnji Slovenski Bistrici. S pomočjo Rdečega križa sta dobila najnujnejšo opremo, nekaj je še potrebujeta – denimo pohištvo za manjšo kuhinjo.


Poleg tega si želita čim prej nazaj v domače okolje. Upata namreč, da si bosta lahko na pogorišču postavila vsaj manjši bivalni prostor, kjer bi lahko živela mirno starost, tam sprejela vnukinji ter skrbela za muce, psa in druge živali, ki so jima v veselje.

Milena in Marjan Jordan sta upokojenca, njuni prejemki niso visoki. Na Območnem združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica so tako odprli transakcijski račun, kjer zbirajo denarno pomoč za zanju. Pomagajte, če lahko. (B. Petelinšek)


Prostovoljni prispevki se zbirajo na transakcijskem računu, odprtem pri Rdečem križu Slovenije, Območno združenje Slovenska Bistrica.


TRR: SI56 0443 0000 0433 025

Sklic SI00 74743228

Namen: POŽAR – JORDAN