BZS

menu
Prijava
Facebook
Pišite nam
Rezultati
Začetek

BZS

Začetek
Rezultati
Pišite nam
Facebook
Prijava

Objavljena nova dokumenta: Tekmovalni pravilnik s prilogo Tekmovalni kodeks


22.7.2021 6:53:00

Vse bridžiste vabimo, da pregledate nov Tekmovalni pravilnik in da posebno pozornost posvetite tudi novemu Tekmovalnemu kodeksu.


V slednjem so zapisana pravila, ki se jih držimo na tekmovanjih. Sedaj imamo zbrana in zapisana v slovenščini, v enem dokumentu.


 


Manj izkušeni igralci se na pravila in pričakovanja iz kodeksa prilagajajte počasi. Zagotovili bomo, da bodo zahteve in pričakovanja sodnika na manj zahtevnih tekmovanjih prilagojene vašim izkušnjam in znanju. Želeli pa bi, da tudi manj izkušeni igralci za mizo upoštevate in izvajate čim več za korektno igro potrebnih potez.


Izkušeni igralci večino pravil iz kodeksa poznate in lahko pričakujete, da bodo odslej na zahtevnejših tekomovanjih dosledno zahtevana in izvajana. Verjetno vam bo prišla prav osvežitev, zato vsem priporočamo v branje in uskladitev s partnerji.


 


Cilj novih dokumentov je, da so naša tekmovanja bolje urejena, da so pravila igre vnaprej znana in da slovenski bridžisti prevzamemo tista najboljša vedenja za bridž mizo, ki omogočajo več spoštovanja in več užitka ob igri.